Mısır Yarmalı Karalahana Sarması-Kadın Masalları

21 Aralık 2012 Cuma

Mısır Yarmalı Karalahana Sarması

Malzemeler;
  • Bir  demet karalahana
  • 2 su bardağı kırık mısır yarması
  • 250 gram kemikli et
  • Bir adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Bir yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
  • Yarım yemek kaşığı  domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde;

      Tencerede su kaynatıyoruz,saplarını kopardığımız karalahana yapraklarını saplarıyla birlikte iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz.Sonra süzgece alıp süzdürüyoruz.Kemikli etimizi de üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip bir tenecerede haşlıyoruz ve bir kenara ayırıyoruz.Sarmamızın iç harcı için yemeklik doğradığımız soğanı tereyağında rengi dönene kadar kavuruyoruz.Tuz,karabiber ve kırmızıbiber ekliyoruz.Domates ve biber salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Mısır yarmamızı ekleyip bir süre daha kavuruyoruz.2 bardak da su ilave edip karıştıyoruz ve suyunu çektiriyoruz.Böylece mısır yarmamız da pişmiş oluyor.Ocağın altını kapatıp iç harcımızı dinlenmeye bırakıyoruz.Soğuduktan sonra haşladığımız karalahanaların içine harcımızdan koyup sarıyoruz.Karalahana yapraklarımızın hepsini sardıktan sonra tenceremizin dibine lahana saplarını diziyoruz.Saplarını atmıyoruz çünkü sarmalarla birlikte pişince çok lezzetli oluyor hemde tencerenin dibine döşeyince sarmaların yanmasını engelliyor.Sapları dizince üzerine sarmalarımızı diziyoruz.Haşladığımız kemikli etin etli kısmını didikleyip dolmaların üzerine koyuyoruz.Yarım yemek kaşığı domates salçasını bir çay bardağı suda eritip sarmaların üzerine gezdiriyoruz.Sıvıyağ ve biraz da tuz ilave edip,2 su bardağı kadar da haşladığımız kemikli etin suyundan ilave edip msırlı karalahana dolmamızı pişiriyoruz.Sıcak servis ediyoruz..Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder