Düğün Çorbası-Kadın Masalları

20 Aralık 2012 Perşembe

Düğün Çorbası

Malzemeler;
  • 250 gram kuzu gerdan yada dana eti
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Pulbiber
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde;

      Etimizi tencereye veya düdüklü tencereye alıp yarısına kadar su dolduruyoruz.Tuzunu da ekleyip haşlıyoruz.Haşlandıktan sonra eti sudan çıkarıp ufak ufak parçalıyoruz (didiyoruz).Elde ettiğimiz et suyunu da süzgeçten geçirip bir kenarda bekletiyoruz.Ayrı bir tenecerede sıvıyağla unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Et suyumuzu azar azar devamlı karıştırarak ilave ediyoruz (topaklanmaması için).Kaynayana kadar karıştırıyoruz.Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp sarımsakları çorbanın içine rendeliyoruz.Parçaladığımız etleri ilave ediyoruz.10 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.Terbiyesi için bir kaseye yumurta sarısını alıyoruz.Üzerine yarım limon suyunu ve sirkeyi ekleyip iyice karıştırıyoruz.Sonra kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe kadar terbiyeye ekleyip karıştırıyoruz çorbanın kesilmesini önlemek için.Ardından terbiyeyi çorbaya ilave edip karıştırıyoruz.5 dakika kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.Bir tavada tereyağlı pulbiberli yağ yakıyoruz ve servis tabağına aldığımız çorbamızın üzerine istediğimiz miktarda gezdirip afiyetle içiyoruz...Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder