Biberiyenin Faydaları ve Biberiye Çayı-Kadın Masalları

26 Aralık 2012 Çarşamba

Biberiyenin Faydaları ve Biberiye Çayı

Kullanılan Kısmı:Yaprakları

Bileşimi: Uçucu yağı majör bileşenleri olarak ,kafeik asit türevleri,diterpenler,flavonoitler,triterpenler taşımaktadır.

Kullanım Alanları: Romatizmal rahatsızlıklarda ve dolaşım problemlerinde kılcal damarları güçlendirip dolaşımı uyarır.Hafızayı ve konsantrasyonu arttırır.Baş ağrılarını hafifletir.Hazımsızlık,mide krampları ve şişkinlikte kullanılır.Biberiye yağının saç uzatıcı etkisi de vardır.Ayrıca cildin fazla yağını alır ve cildi sıkılaçtırır.Antibiyotik etkisiyle de akne oluşumu engellemeye yardımcı olur.

Kullanım şekli: Kapaklı bir fincandaki 2 gram biberiye yaprakları üzerine 150 taze kaynatılmış su ilave edilerek hazırlanan çay,kapaklı fincanda üzeri kapatılarak 5-10 dakika demlendikten sonra içilmelidir.Günde 3 fincan içilir.

Romatizma ve Kas Ağrılarının Tedavisinde: 50 gram biberiye yaprakları üzerine 1 litre kaynatılmış su ilave edilerek,ağzı kapatılarak 30 dakika demlendirilir ve ağrıyan yerlere pamukla sürülerek kullanılır.Ayrıca 10 ml zeytin yağına 3 damla biberiye uçucu yağ ilave edilerek ağrayan eklemlere kulak pamuğuyla sürülmesi tavsiye edilir.

Uyarılar: Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılması önerilmez.Çay şeklinde önerilen miktarda kullanıldığında herhangi bir risk taşımamaktadır.

Latince İsmi: (Rosmarinus officinalis L.)




1 yorum:

  1. adet düzensizliklerimi gidermek için 2 aydır Nutraxin biberiye çayını kullanıyorum oldukça faydasını gördüm.

    YanıtlaSil