Böğürtlen Çayı ve Böğürtlen Yaprağının Faydaları-Kadın Masalları

28 Aralık 2012 Cuma

Böğürtlen Çayı ve Böğürtlen Yaprağının Faydaları

Kullanılan Kısmı: Yaprakları

Bileşimi: Meyve asitleri,flavonoitler,tanenler.


Kullanım Alanları: Yüksek oranda tanen içerdiği için enfeksiyona bağlı olmayan akut ishal vakalarında kullanılabilir.Ayrıca ağız ve boğaz mukozasının enflamasyonlu durumlarında gargara şeklinde kullanılır.Kanserekarşı koruyucudur,boğaz ağrıısına ve kalbe iyi gelir.

Kullanım Şekli: Çay Olarak; 2 gram böğürtlen yaprağı üzerine taze kaynatılmış su ilave edilerek hazırlanan çay,10-15 dakika demlendikten sonra içilmelidir.Günde 2-3 bardak içilmesi önerilir.

Gargara Şeklinde; Ağız ve boğaz mukozası enflamasyonunda 2 gram böğürtlen yaprağı çay gibi demlendikten ve ılındıktan sonra günde 3-4 kez gargara yapılır.

Uyarılar: İshal vakalarında kullanımında ishalin 3 gün içerisinde geçmemesi halinde doktora başvurulmalıdır.

Latince İsmi: Rubus fruticocus L.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder