1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
2 yumurta
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
25 gramlık 1 paket kakao (dr.oetker en lezzetli sonuçtur)
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
aldığı kadar buğday nişastası
şimdi sıra hünerli ellerde;
Kakao ve nişasta hariç bütün malzemelerimizi derin,cam bir kasede iyice yoğuruyoruz(cam kasede yoğurursak her zaman daha iyi lezzet alırız).Sonra aldığı kadar nişasta ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz(hamurumuz kıyır kıyır,ele yapışmayan,kısacası kulak memesi kıvamı alana kadar yoğuruyoruz).hamur kıvama gelince hamuru 2'ye bölüyoruz.hamurumuzun yarısına kakaomuzu ekleyip yoğuruyoruz.
İşte hamurlarımız bu hale geliyor.
Daha sonra hamurlarımızdan parçalar koparıp küçük toplar halinde yuvarlıyoruz.arzuya göre papatyamızın ortası kahverengi,etrafı beyaz ya da ortası beyaz,etrafı kahverengi olacak şekilde yuvarladığımız topları birleştiriyoruz(topları birbirine iyice yapıştırın çünkü piştikten sonra birbirinden ayrılabiliyor).yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye kurabiyelerimizi diziyoruz.150-160 derece fırında altları hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Ağızda dağılan çok lezzetli bi kurabiyedir bayanlar hem misafirlerinize hem de çocuklarınıza ikram edebileceğiniz şekli şemali itibariyle de gayet başarılıdır:) Afiyet olsun...
çok güzel görünüyor eminim tadı da güzeldir. böyle güzel bir tarif paylaştığın için teşekkürler
YanıtlaSilnereden öğreniyorsunuz böyle şeyler yapmayı aklım almıyor valla ben hayatımda öğrenebildiğim tek bir kaç yemek biliyorum başkada bilmiyorum
YanıtlaSilbal şeker olsun :)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor.akşam yapıcam .bakalım güzel olucakmı.......................................
YanıtlaSilşimdi bile yapabilirim...------__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________----
YanıtlaSil