Hamilelikte Beslenme-Kadın Masalları

11 Haziran 2012 Pazartesi

Hamilelikte Beslenme

hamilelikte iyi ve dengeli beslenme hem bebeğinizin sağlığı,hemde anne adayının sağlığı açısından son derece önemlidir.hamilelik döneminde normal yeme miktarınızı iki katına çıkacak şekilde arttırmadan doktorunuzun da önereceği türlü gıdalardan farklı vitamin ve minarel alacak şekilde dengeleyebilirsiniz.

çok şişman olmanız gibi,çok zayıf olmanız da hamilelik döneminde sıkıntı yaratabilir.hamilelik boyunca olması en uygun kilo artışınız 8-15 kilo arasındadır.üç öğünü kesinlikle atlamadan beslenmeye dikkat etmelisiniz.mide bulantısı,mide ekşimesi,kusma,aşerme gibi sorunlarınız varsa öğünlerinizin sayısı arttırmalı bu arada da yediğiniz miktarı azaltmalısınız.aç kalmanız bulantınızın miktarını arttırabilir.hamilelikte bebeğinizin gelişimi için en temel yapı taşı olan protein,kemik yapımı için gerekli olan demir,minerallere ve vitaminlere olan ihtiyaç fazlalaşır.vitamin ihtiyacınızı bol su ile yıkanmış sebze ve meyvelerden karşılayabilirsiniz.hamilelik dönemi boyunca oldukça sık rastlanan kabızlık sorunu için günde minimum 8 bardak su içmek ve kayısı gibi lifli gıdalarla beslenmek oldukça faydalı olacaktır.

hamilelik döneminde yağ ve yağlı gıdalardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.vücudunuzun yağ ihtiyacını bitkisel yağlardan karşılamalısınız.hayvansal yağlardan uzak durmalısınız.tuz,tansiyon yükselmesine ve vücutta su tutulmasına sebep olduğundan fazla kullanılmamalıdır.şeker de kilo artışı sağlayacağından az tüketilmelidir.meyve yiyerek karşılayacağınız şeker,vücudunuz ve bebeğiniz için yeterli olacaktır.kırmızı etlerin ve çeşitli kümes hayvanlarının etlerini tüketirken iyice pişmiş olmasına çok dikkat etmelisiniz,kesinlikle çiğ et yememelisiniz.

hamile olduğunuz halde alkol ve sigara kullanmanız,sigara içilen ortamlarda bulunmanız sizin ve bebeğinizin sağlığı açısından problemlere neden olabilir.


1 yorum:

  1. bende hamileyim ve iştahım çok açıldı önüme ne gelse yiyorum böyle giderse davul gibi olcam iştah kapatacak bir şey yok mu?

    YanıtlaSil