Malzemeler:
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 3 su bardağı kısırlık ince bulgur
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 6-7 sap taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1,5 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet limonun suyu
- İsteğe göre nar ekşisi
- Tuz,pulbiber,nane
Mercimekleri derin bir tencereye alalım.Üzerine bolca su koyup mercimekler haşlanıp yumuşayana kadar pişirelim.Süzgece alıp kara suyunu süzelim.Mercimekleri tekrar tencereye yada derin bir kaba alalım.Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim.İnce bulguru da suyun içine katalım.Tencerenin ağzını kapatalım ve bulgurun suyu çekip şişmesi için yaklaşık 20 dakika bekletelim.Bulgurlar şişip ılınınca içine doğranmış yeşil soğanı,kıyılmış maydanoz ve dereotunu,salçaları ekleyip iyice karıştıralım.Ardından sıvıyağı,limonların suyunu,nar ekşisini,tuz,pulbiber ve nane ekleyip bütün malzemeler birbirine geçene kadar karıştıralım.Ilık yada soğuk servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder