Evde Süt Kaymağı Tarifi -Kadın Masalları

15 Kasım 2013 Cuma

Evde Süt Kaymağı Tarifi


Malzemeler:

  • 500 ml (2 kap) krema (whipping cream markalı olandan % 35)
  • 500 ml (2 kap) tam yağlı süt
  • 8x8x2 (2 litrelik) Pyrex kap

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

      Büyükçe bir tencereye krema ve sütü alıp en az 10 dakika kaynatalım.Kaynarken arada karıştırmayı ihmal etmeyelim ve ocağın altını kapatalım.Sonra kaynayan karışımı pyrex kabın içine dökelim.

     Derin olmayan ve geniş bir tenecereye su doldurup kaynatalım.Kaynadıktan sonra ocağın altını iyice kısalım.Pyrex kabı su dolu tencerenin üzerine oturtalım.Yalnız kap tenceredeki suya değmesin.Suyun ısısıyla kısık ateşte süt ve krema karışımını 8 saat pişirelim.
  
     Piştikten sonra pyrek kabı ocaktan indirip tezgaha koyalım soğuması için.Soğuduktan sonra buzdoladına koyup bir gün (24 saat) bekletelim.Dolaptan alınca kaptaki kaymağın bir köşesibi bıçakla aralayalım ve altında biriken sütü bir yere boşaltalım,bize lazım değil (isterseniz farklı bir sütlü tatlı tarifinizde daha sonra kullanabilirsiniz).
Kaymağımız hazır pyrex kapta dilimleyip servis yapalım.Afiyet olsun :)

   


5 yorum:

  1. çok zormuş yapımı bee vazgeçtim gidip marketten alam bari

    YanıtlaSil
  2. 8 saatlik pisirme suresindeki harcanan enerjiyi dusunubiliyormusunuz, en iyisi Afyona gitmek bu sure icinde :))))

    YanıtlaSil
  3. hahahaha komedi misiniz ya :) evde sut kaymagi tarifi derken basit bi tarif bekliyordum. bu ne ya 8 saat pisirmek ne, Pyrex kap ne ki... hayret bi sey ya :))

    YanıtlaSil
  4. Kaymak kolay olmuyo arkadaşlar uzun süre lazım kıvamlanması için evde de ancak bu kadar sürede ve uğraşla hazırlanabiliyor.pyrex kap bu iş için en uygunu ama aynı ölçülerde borcam tepsiyle de hallolabilir..

    YanıtlaSil
  5. yok ya evde yapılmaz bazı şeyler evde denemeye gelmio alıp yiycen ama tarifini öğrendiğimiz iyi oldu

    YanıtlaSil