Köfteli Yoğurtlu Çorba-Kadın Masalları

21 Kasım 2013 Perşembe

Köfteli Yoğurtlu Çorba


Malzemeler:
  • Köftesi için 200 gram kıyma,bir tutam tuz,bir tutam karabiber
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt 
  • 3 çorba kaşığı un
  • Varsa etsuyu yoksa yarım paket et bulyon
  • Üzeri için bir çorba kaşığı tereyağ,1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

      Öncelikle çorbamızın köftesi için kıymayı,tuzu ve karabiberi yoğuralım.Sonra misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.Daha sonra kullanmak üzere buzdolabına kaldıralım.

     Çorbamız için tencereye 5 su bardağı et suyu koyup ocağa alalım (et suyu yoksa normal su koyup içine bulyonu atalım).Kaynamaya başlayınca içine pirinci ve yeteri kadar tuz ekleyelim.Ayrı bir kapta yoğurdu ve unu  bir miktar su ekleyerek boza kıvamına gelene kadar karıştırarak sulandıralım.Pişen pirinçli suya karıştırarak ekleyelim.Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirelim ve ocağın altını kapatalım.

      Köftelerimizi tavaya alalım ve çok az sıvıyağ yada tereyağında kızartalım.Çorbamıza ekleyip karıştıralım.Üzeri için tereyağında kırmızı toz biberi yakıp ister tencerenin içine dökelim ister servis tabaklarına azar azar dökerek servis yapalım.Afiyet olsun...

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder