Kasap Köfte-Kadın Masalları

17 Ağustos 2012 Cuma

Kasap Köfte

Malzemeler:
  • Yarım kilo kuzu-dana karışık kıyma (dilerseniz sadece dana kıyma da kullanabilirsiniz)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 bayat ekmek içi (ızgarada pişirecekseniz ekmek içi koymayın)
  • Bir silme şeker kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 şeker kaşığı pulbiber
  • 3 şeker kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde;
       Kıymamızı mutfak tezgahımıza alalım (tezgahta çalışırsanız daha iyi yoğurursunuz).Kıymamızın ortasını elimizle çanak şeklinde açıp soğanları ve sarımsakları rendeleyelim.Bayat ekmek içimizi de ekleyelim (tavada pişirecekseniz 1 adet yumurta da ilave edebilirsiniz).Tuzunu,karabiberini,pulbiberini,tozbiberini ve kimyonunu ekleyip köftemizi yoğurmaya başlayalım.İyice yoğurup köftenin özdeşleşmesini sağladıktan sonra 2 ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp dilediğiniz şekli verin.Bu esnada köftenin elinize yapışmaması için arada bir elinizi suya bandırın.En son köftelerinizi sıvıyağda kızartın,sıcak servis edin.Siz de artık kasaplar kadar lezzetli bir köfteye sahipsiniz...Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder