Malzemeler;
- 1 kilo kırmızı ya da siyah erik
- 10 su bardağı su
- 1,5-2 su bardağı toz şeker
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde;
Erikleri iyice yıkıyoruz.İkiye ayırarak çekirdeklerini çıkarıyoruz.İsterseniz bütün de atabilirsiniz.Tencerenin içine koyuyoruz.Üzerine toz şekerin tamamını döküyoruz.En son suyu da ekleyip Yüksek ateşte kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp erikler suyun yüzeyine çıkana kadar pişiriyoruz.Suyun yüzüne çıktıktan sonra 10 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatıp kompostoyu soğumaya bırakın.Ilınınca buzdolabına koyun.Sonra çıkarıp buz gibi için.Susuzluğunuzu uzun süre hissetmeyeceksiniz.Afiyet olsun :)
Not:Yumuşamış,rengi kırmızıya dönmüş yeşil eriklerinizden de aynı şekilde komposto apabilirsiniz.Bilginize...
tesekur ederiz
YanıtlaSilçok teşekkürler
YanıtlaSil