Malzemeler;
- 2 adet fleto tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kızartmak için sıvıyağ
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde;
Fleto tavuk göğüslerimizi haşlayıp rondodan geçiriyoruz.Bir tavada tereyağı ve unu kavuralım,ardından 1,5 bardak sütü ilave edip sürekli karıştırarak topaksız,krema kıvamında bir hamur elde edelim.Hamurumuzun içine rondodan geçirdiğimiz tavukları,tuzu,karabiberi,rendelediğimiz sarımsakları da ilave edip iyice karışana kadar yoğuralım.Elimizle istediğimiz şekli vererek önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü sürekli çevirerek kızartalım.Sıcak servis yapalım,afiyet olsun :)Not; Dilerseniz hamurunuzun içine rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edebilirsiniz.
çok yağlı değil mi????
YanıtlaSil:) Hamurun ununu kavurmak için mecbur yağa ihtiyaç var.Sen biraz daha az yağla kavurursun,kızarttıktan sonra da nuggetları kağıt havluya çıkarırsın yağını önemli miktarda azaltmış olursun.Sevgiler...
YanıtlaSilfırında pişirsek olur mu acaba?
YanıtlaSilBence fırında kuru ve yavan olur..Ama deneyebilirsin tabi,sonuçta herkesin damak tadı farklı..Sevgiler..
YanıtlaSilAksamdan yapıp dolapta bekleyip ertesi gün şekillendirin kızarsak olur mu?
YanıtlaSilTavuk sabaha kadar sosunu da iyice içine çekeceği için bir gece bekleterek yaparsan daha lezzetli olur..Sevgiler..
YanıtlaSil