- 1 adet limon
- 1,5 yemek kaşığı kuru nane yada varsa bir tutam taze nane
- Su
Limonu yıkayıp kabuklarını soymadan dörde bölelim ve büyükçe bir cezvenin içine atalım.Nanemiz kuru ise limonun üzerine ilave edelim.Taze naneyse yıkayıp elimizle parçalayalım ve limonların yanına cezveye ekleyelim.Cezvemizi dolduracak kadar suyumuzu da koyup nane limonumuzu kaynatalım ve kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 5-10 dakika demlendirelim ve tüketelim.
- Taze naneyle yaparsanız daha iyi bir aroma elde edersiniz ve faydasını daha çok görürsünüz.Şekerle tatlandırarak içebilirsiniz.Cezayirde günlük çay olarak tüketilir.Ama bizde bildiğiniz gibi ne zaman üşütsek ve midemiz bulansa annemiz hemen nane limon kaynatırdı.Ve enteresandır ki mide bulantımız içer içmez kırt diye kesilirdi.Nezleye ve gribe iyi geldiği tecrübeyle sabittir.Boğazı da yumuşatır,hastayken kolay yutkunmanıza yardımcı olur.Normalde de tüketebilirsiniz benim gibi.Çok lezzetli bir çay..Hastalanmadan içmeniz dileğiyle..Afiyet olsun :)
Cezayir'de günlük olarak tüketilmesi ilginçmiş. Ben kalkıp bir nane-limon pişireyim bare.
YanıtlaSilErkek bi öğrenci olarak ilk tecrubem. Teşekkürler
YanıtlaSilHastayim bakalım ise yarar umarım
YanıtlaSilHemen yapıyorum :D
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilİmmm sevgilim hastaymis hemen yapayim
YanıtlaSilÇok içtim ama bu ilk deneyimin hadi hayırlısı
YanıtlaSilLazım olunca yapıyoruz : ) ama gerçekten faydalı
YanıtlaSililk defa yapiyorum sabah saat 04:26 gazam mübarek olsun 😊
YanıtlaSil