Anne Sütünü Arttıran Faktörler ve Emzirmenin Püf Noktaları-Kadın Masalları

9 Ekim 2012 Salı

Anne Sütünü Arttıran Faktörler ve Emzirmenin Püf Noktaları

  • Bebeğin anne göğsünü bulması ve emmeye başlaması içgüdüsel,emzirmek bebek beslenmesinin en doğal yolu olsa da,pratik ister.Anne sık emzirdikçe bu pratiği edinir.
  • Emzirmeye uygun giysiler giymeniz,emzirme konforunuzu arttırır.Emzirme sutyeni,atleti,önden açılan bir bluz işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Emzirme sırasında bebek de rahat olmalıdır.Altının temiz olması,uykusunu almış olması,üşümüş yada sıcaklamış olmaması emzirmenizi olumlu etkileyecektir.
  • Anne sütü ile beslenen bazı bebeklerde gaz sorunu olmaz.Gazını çıkaracağım diye zorlanmayın.Emdikten sonra uykuya dalıyorsa bırakın uyusun.
  • Anne sütünü arttıran dört temel şey vardır; sık emzirmek,bol sıvı almak,stresten uzak durup dinlenmek,emzirmeyi isteyip kendine güvenmek.
  • Bebeğinizi emzirirken acı duymamanız gerekir.Acı varsa bebek göğsünüzü yanlış tutmuş demektir.Parmağınızı nazikçe ağzının kenarına sokarak göğüs ucunuzu bıraktırın ve tekrar deneyin.
           Emzirirken Yapılan Yanlışlar
        Süt yapımını arttıran bazı temel şeyler vardır ama bazı şeylere de bebeği izleyerek karar vermek gerekir.Başlangıçta daha ağız sütü gelirken iki memeden de emzirmek sütünüzü arttırır.Ama daha sonra süt yapımı yeterince artınca memenin başından ilk önce şekerden yoğun,daha sonra yağdan zengin süt gelir.Bebek her birini iyice bitirince yağdan zengin sütü de almış olur,o zaman da tokluk hissi ile uyur.Ama anne ilk günlerdeki alışkanlığı devam ettirip her iki memeden de emzirirse bebek sadece şekerden doymuş sütü emer ve doymaz,gazlı kaka yapar,sancıları çok olur.Bunun için 1-2 haftadan sonra tek seferde bir memeyi iyice bitirmek gerekir.Emzirme tekniklerini iyi bilmek gerekir.Yanlış yapılam emzirme hem bebeğinizin yeterli beslenememesine hemde annede göğüs ucu yaraları yapar.Dolayısıyla emzirmeyi bırakmak durumunda kalırsınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder