Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı haşlanmış yada konserve mısır
- 1 su bardağı pilavlık pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Servis ederken karabiber
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Pilav tenceresine yağları alıp ısıtalım.İyice yıkanıp nişastası akmış pirinçleri ilave edelim.Tuz da ekleyelim ve pirinçlerin rengi saydamlaşana kadar kavuralım.Sonra kaynar suyu ve mısırları ekleyip şöyle bir karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.Kaynayıp göz göz olunca pilavı ocağın en küçük gözüne alalım ve ateşi kısalım.Mısırlı pilavımız suyunu çekince altını söndürelim ve demlenmeye bırakalım.Servis yaparken karabiber ekilebilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder