- 1 kilo ayşekadın fasulye
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 adet orta boy domates ya da 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 adet küp şeker
- tuz
- karabiber ( isteğe göre pulbiber)
2 adet kuru soğanımızı yemeklik doğrayıp düdüklünün en dibine koyuyoruz.ayıkladığımız ve kırdığımız ayşekadın fasulyeleri de iyice yıkayıp soğanların üzerine koyuyoruz.1 çay bardağı sıvıyağımızı fasulyelerin üzerine döküyoruz.4 adet domatesimizi de soyup minik minik doğrayıp fasulyelerimizin üzerine ekliyoruz ( kışın da domates salçasını hafif sulandırıp ekliyoruz).2 diş sarımsağımızı da minik minik doğrayıp fasulyemize ilave ediyoruz.isteğe göre tuzunu,karabiberini,pulbiberini de ekliyoruz.1 çay bardağı suyumuzu da üzerine döküyoruz(zeytinyağlı olacağı için çok sulu tercih etmeyin).en son acılığını alması ve hafif tat vermesi için 1 tane küp şekerimizi de içine atıp düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz.en az 25 en çok 30 dakika pişiriyoruz(hepsini çiğden koyuyoruz ama kavrularak yapılandan daha lezzetli oluyor). afiyet olsun..
etli taze fasulye yapmak istiyorsanız soğanları biraz kavurduktan sonra etinizi veya kıymanızı ekleyip kavurun sonra yine diğer malzemeleri ekleyip kavurun ve pişirin.düdüklüye göre daha uzun sürede pişer.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder