Sodalı Peynirli Börek Tarifi-Kadın Masalları

19 Temmuz 2012 Perşembe

Sodalı Peynirli Börek Tarifi

Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 250 gram kadar beyaz peynir ya da çökelek
  • 3 adet yumurta ( birinin sarısı ayrılacak )
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 şişe sade soda
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

      Fırın tepsimizi yağlıyoruz.Yufkalarımızın birini alıp tepsinin içine eşit bir şekilde yayıyoruz.Ayrı bir kasede 2 adet yumurtamızı,bir bardak sıvıyağı ve bir bardak sütümüzü çırpıyoruz.Daha sonra tepsinin içine yaydığımız yufkanın üzerine bu sosun bir kısmını kaşıkla dökerek fırça yardımıyla iyice sıvıyoruz.Ardından ikinci yufkayı da ilk katın üzerine yayıp aynı şekilde sosluyoruz,üçüncü yufkayı da serip sosluyoruz.Peynirimizi ayrı bir yerde çatalla iyice ezip üçüncü kat yufkanın üzerine elimizle eşit olarak dağıtıyoruz ve dördüncü yufkayı peynirli katın üzerine kapatıyoruz.Yine sosumuzu yufkanın üzerine sıvıyoruz.Beşinci yufkayı da en üste kapatıp varsa kalan sosu üzerine yayıyoruz.Ayırdığımız yumurtanın sarısını da en üste fırçayla sürüyoruz.Daha sonra böreğimizi bıçakla dilimleyip bir şişe sade sodamızı kestiğimiz böreğin üzerine eşit olarak döküyoruz (kesip sodalamamızın sebebi sosun iyice böreğin aralarına geçmesini sağlamak).İsteğe göre böreğimizi susam ya da çörek otuyla süsleyip 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Ev yufkası yani ince yufka kullandığınız halde böreğiniz sodanın da etkisiyle kek gibi kabaracak yumuşacık olacak tıpkı su böreği gibi :) Afiyetler olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder