- 750 gram kayısı
- yarım kilo kiraz
- 2-2,5 su bardağı toz şeker ( daha tatlı istenirse şeker miktarı arttırılabilir )
- 3 litre kadar su
Tencerenizin içine yıkadığınız kayısıları bütün olarak çekirdekleriyle beraber koyun.Kirazların da sapını ayıklayın ve yıkayın,tencerenin içine atın.Üzerine toz şekeri dökün ve son olarak suyun tamamını ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve meyveleriniz suyun yüzeyine çıkıp iyice yumuşayana kadar kompostonuzu pişirin.Daha sonra ocaktan alın soğumaya bırakın.Ilınınca bozdolabında iyice soğutun.Ramazan ayında hem susuzluğunuzu alacak hemde tatlı ihtiyacınızı giderecek. (çok şekerli olursa biraz su ekleyerek tadını ayarlayın...çok tatlı olursa biraz şeker atın ve kaynatın ) Tadını seviyorsanız içine birkaç tane karanfil de atabilirsiniz.Afiyet olsun :)
ramazandada ne yenir bunlar
YanıtlaSil