Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet irice kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salça
- Tuz,karabiber,pulbiber,kuru nane
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Patateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.Tencereye alıp haşlayalım ve çatalla ezebildiğimiz kadar ezelim.Soğanı ay şeklinde doğrayıp sıvıyağda kızartalım.Salçayı ekleyip karıştıralım.Ardından patatesi ekleyip 5 dakika kadar sürekli kavuralım.Baharatlarını ekleyip bir süre daha kavuralım.Ne kadar kavrulursa o kadar lezzetli oluyor.Bu soğanlı patates kavurmasını börek içi olarak da kullanabilirsiniz.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder