Malzemeler:
- Yarım kilo ıspanak
- 4 adet orta boy haşlanmış patates
- Yarım kilo süzme yoğurt
- 2-3 çorba kaşığı mayonez
- 2-3 diş rende yada dövülmüş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağ
- Tuz
Şimdi sıra Hünerli Ellerde:
Ispanakların sadece yaprak kısımlarını doğrayalım.Rondoya alıp zeytinyağıyla birlikte sulandırmadan inceltelim.Ayrı bir yerde haşlanıp soğuyan patatesleri rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim.Üzerine incelttiğimiz sıvıyağlı ıspanak karışımını,yoğurdu,sarımakları,tuzu ekleyip iyice karıştıralım.Üzerini streç filmle kaparatak buzdolabında 2 saat kadar dinlendirelim.Ben kalıba koyup yaptım.Siz servis tabağına da alabilirsiniz.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder