Pilav Üstü Tavuk-Tavuklu Pilav-Kadın Masalları

20 Ağustos 2013 Salı

Pilav Üstü Tavuk-Tavuklu Pilav


Malzemeler:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

      Pirinci ılık suya koyalım ve tuz da ekleyerek tavuk haşlanana kadar bekletelim.Düdüklü tencereye yıkadığımız tavuk göğsünü alalım.Üzerini geçecek kadar su ve arzuya göre tuz ekleyip 20 dakika haşlayalım.Düdüklü tencerede tavuk 20-25 dakikada lokum gibi haşlanıyor.Normal tencerede yapacaksanız tavuk yumuşacık olana kadar yine üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip haşlayın.Haşlandıktan sonra tavuk göğsünü elimizle ufak ufak didelim (parçalayalım).

      Suda beklettiğimiz pirinci süzgece alıp nişastası akana kadar bol suyla yıkayalım.Pilav tenceresine tereyağ ve sıvıyağı alıp eritelim.Ardından pirinci ekleyip kavurmaya başlayalım.Biraz da tuz katıp pirinç taneleri saydamlaşana kadar orta ateşte sürekli kavuralım.En son 3 su bardağı tavuk göğsünü haşladığımız tavuk suyundan ilave edip şöyle bir karıştıralım ve pişmek üzere tencerenin kapağını kapatalım.Kısık ateşte pirinçler suyu çekip üzeri göz göz olana kadar pişirelim.

      Parçaladığımız tavuk göğsünü ya doğrudan pilavın içine katarak tüketelim yada bir kasenin dibine tavuk serip üzerine pilav koyarak ters çevirip karabiber serperek servis yapalım.Afiyet olsun :)




2 yorum:

  1. çok severim hele mevlütlerde falan yapılır ya o nedense evde yapılandan daha lezzetli gelir bana yanına da ayran baklava elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bencede okumalarda yapilan pilav ustu tavuk nedense daha lezzetli oluyor.ben o lezzeti normal bir gunde yakalayamiyorum.birazdan yine yapicam.

    YanıtlaSil