- 5 su bardağı haşlanmış tavuğun suyu
- 1 su bardağı tel şehriye
- Bir tutam maydanoz
- Tuz,karabiber
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
Tavuk suyunu çorba tenceremize alıp kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra tel şehriyeyi,tuzu ve karabiberi ekliyoruz.Şehriyeler pişince kıydığımız maydanozları ekleyip karıştırıyoruz.Çorbanın terbiyesi için yumurtanın sarısını,unu ve limon suyunu iyice çırpıyoruz.İçine 3-4 kaşık çorbanın suyundan alıp karıştırıyoruz ki çorbamız kesilmesin.Ardından hazırladığımız terbiyeyi yavaşca çorbamızın içine karıştırarak ekliyoruz.Çorbamız kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5-7 dakika kadar daha pişirip servis ediyoruz.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder