- 3 adet yufka
- 200 gram kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates
- Tuz,karabiber,kekik,pulbiber
- Kızartmak için sıvıyağ
3 adet yufkayı üst üste diziyoruz ve kesme bıçağıyla sekiz parçaya bölüyoruz yani toplamda 24 üçgen yufka parçası elde ediyoruz ve bunları bir kenara ayırıyoruz.
Bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ alıyoruz.Yemeklik doğradığımız soğanımızı ve 1 diş sarımsağımızı yağda kavurmaya başlıyoruz.Ardından yeşil biberlerimizi ufak ufak doğrayıp soğanlara ekliyoruz ve yumuşayana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.Ardından kıymamızı ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz ve salçamızı ilave ederek karıştırıyoruz.En son istenilen miktarda tuz,karabiber,pulbiber,kekik,kıyılmış maydanoz ve yarım çay bardağı su ilave edip karıştırıyoruz ve böreğimizin iç harcını kısık ateşte kıymalar pişene kadar pişiriyoruz.İç harç piştikten sonra ılınana kadar bekliyoruz ve üçgen şeklinde kestiğimiz yufkalarımızdan birini alıp kıymalı harcımızdan 1,5 şeker kaşığı kadarını yufkanın geniş tarafına uzunca seriyoruz ve sigara şeklinde sarıyoruz.Sardığımız yufkanın uç tarafını suya batırarak kapatıyoruz ki böreğimiz açılmasın.
Tüm üçgen yufkalarımızı bu şekilde sarıyoruz ve kızartma tavamıza sıvıyağı alıp ısıtıyoruz.Kıymalı sigara böreklerimizi önlü arkalı kızartıp servis tabağımıza alıyoruz ve sıcak sıcak tüketiyoruz.Eşsiz bir lezzet,afiyet olsun :)
off offf bu ne yahu ne yerim ben bunları bee ama birde şu kilolar olmasa daha çok yerim
YanıtlaSilResimli anlatımınız için teşekkür elinize sağlık
YanıtlaSilanlatımınız resimli ve net teşekkürler
YanıtlaSilFAKİRLER İSKENDER KEBAP Bİ TELEFON UZAĞINIZDA. NE GEREK VAR BUNA ??!!?!?!!?!1?1?1!1?1!1!1111!11!
YanıtlaSil